8.10. – Kotona köllöttelyä.

Tänään tuli sitten mailia tuosta kun valitin nettiyhteydestä. Kuulemma eivät pysty tarjoamaan parempaa.. Miten on mahdollista, että pystytään vuokrasopimuksessa tarjoamaan rajoittamaton veden ja sähkön käyttö, mutta vain erittäin rajoitettu internet-yhteys? Kustannukset per kuukausi kun ovat kuitenkin kaikissa samaa luokkaa. Plussaa vielä siitä, että parempaa ei saa edes rahaa vastaan. Käytännössä siis pitäisi hommata jokin mobiilinettiyhteys, tosi kätevää kun wlan olisi valmiina :E

Tänään olisi myös ollut oluenmaisteluilta ihan tässä kulmilla, mutta unohdin sen. :< Olin jotenkin jo valmiiksi asennoitunut niin, että ei tänään mitään ole.

Jahas, Erasmukselta meinaa loppua rahat 😀 Noh ei sentään ainakaan minuun eikä seuraaviin vaihtoonlähtijöihin ilmeisesti vielä vaikuta.

Tänään ajattelin käydä Italiaa hieman läpi Wikipedian valossa.

Italia on pinta-alaltaan alle tuplasti Suomea suurempi, mutta siellä asuu 60 miljoonaa ihmistä. Suomessa olisi tilaa tiivistää..Italiaa voisi luulla enemmän maatalous- ja teollisuusyhteiskunnaksi kuin Suomea, mutta katsotaanpa lukuja:

Tomaatit ovat täällä suhteellisen halpoja. 1,46e kilo. Vaikka maataloudessa on vähemmän työntekijöitä prosentuaalisesti kuin Suomessa!

Italia:
maatalous 1,9 %,
palvelut 72,8 %,
teollisuus 25,3 % BKT:sta
http://fi.wikipedia.org/wiki/Italia

Suomi:
maatalous 3,3 %,
palvelut 66,5 %,
teollisuus 30,2 % BKT:sta
http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomi

Hupsista, Suomi onkin se juntti ja kehittymätön maatalous- ja teollisuusyhteiskunta eikä suinkaan moderni palveluyhteiskunta 😛 Toki voidaan myös heitellä arvailuja siitä, että olisiko Italian talous terveemmällä pohjalla, jos ns. turhia palveluammatteja olisi vähemmän ja teollisuutta enemmän.

Sitten Italian metsät: 60 % metsistä on talousmetsää, loput on joko suojeltu tai niiden hyödyntäminen on taloudellisesti kannattamatonta.
Veikkaan, että Suomessa metsistä on hyötykäytössä kovempi prosentti. En kyllä tiedä, joten lukuja saa etsiä ja sivistää tyhmää.

Berlusconi oli myös vallassa ollessaan hauska veikko:
Omien sanojensa mukaan Berlusconi on ”Italian paras johtaja 150 vuoteen. 

Hän on myös kuvaillut itseään ”Politiikan Jeesukseksi” sekä Euroopan ja koko maailman parhaaksi Johtajaksi.

Keski-ajalla tomaatteja ei saanut CarreFourista vaan ne piti ostaa tältä Milanon keskustorilta.

Toukokuussa 2010 Silvio Berlusconi vertasi itseään Italian diktaattori Benito Mussoliniin.

Mutta tulokset eivät ilmeisesti olleet kovin hyviä:

Berlusconin kykyjä on arvosteltu kansainvälisesti hänen kehnojen tulostensa vuoksi. Kaudella 2001-2006 esimerkiksi Saksan, Ranskan ja Espanjan sekä Britannian kansantaloudet kasvattivat rakoaan Italian kansantalouteen 7 %. Italian valtionvelka kasvoi miljardeilla samoin kuin pääministerin henkilökohtainen varallisuus.

One thought on “8.10. – Kotona köllöttelyä.

  1. Oho, vai että melkein puolet metsistä saa olla siellä rauhassa. Täältähän oppii asioita. 😀 Ei tosin sinänsä ihme, koska eroosio on runnellut Välimeren maita niin pahasti, että vaikka siellä jossain metsää kasvaisikin, se ei kyllä enää kasva takaisin jos sen hakkaa. Italian pohjoisosissa on varmaan parempi tilanne.

    Kysymykseen vastaten: Suomessa on niin mitättömän vähän suojeltua metsää, ettei sitä tahdota kehdata edes sanoa suoraan. Metsäteollisuus täällä sentään uskaltaa ihan lopussa kuiskata, että vajaat kymmenen prosenttia on suojeltua: http://www.metsateollisuus.fi/Infokortit/Kestava_metsanhoito/Sivut/default.aspx
    Siitä suurin osa on tietenkin Lapissa, missä homma olisi muutenkin taloudellisesti kannattamatonta.

    Ympäristöministeriö on samaa mieltä, mutta jostain syystä laskee myös osan talouskäytössä olevasta metsästä ”suojelluksi”, niin saadaan prosenttiluvusta aavistuksen kauniimpi: http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=226566

    Berlusconi oli kyllä hauska tyyppi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s