5.10. – Internettiin hajoilu jatkuu

Jahas, eilisen päätteeksi netistä loppui quota. Enkä edes tehnyt mitään muuta kuin selailin nettiä ja latasin 24 megatavua vievän Skypen koko aikana :D. Quotahan tosiaan on 500mt. Onneksi puolilta öin näköjään nollautui, eli alle tunnin olin motissa.

Paikallinen yliopisto organisaationa sihteereineen jne. toimii muuten ihan tasan saman tasoisesti kuin esimerkiksi Jyväskylän yliopisto. Yliopistojen organisaatio on vain niin jättimäinen, että kukaan ei tunnu hallitsevan sitä ja kaikki ovat vähän pihalla… Lisäksi sihteerit eivät osaa automatisoida yhden yhtä prosessia siten, että kaikki paperit saisi yhdellä kertaa käteensä. Luulisi esimerkiksi, että vähintäänkin se 90% papereista joissa on jotain tietoa yliopistossa tai vaihtarina opiskelua varten voitaisiin koota yhteen nippuun ja lähettää vaihtareille sähköisenä vaikka jo ennen vaihtoa. Tai viimeistään lyödä käteen ensimmäisellä luukulla johon vaihtari saapuu. Mutta kuten todettua, kaikissa yliopistoissa on vielä tekemistä sihteerien käsityön automatisoinnin kanssa. Paljon. Itselle yliopistobyrokratia ei enää tule yllätyksenä, kun on siitä viiden vuoden kokemus, mutta alle kolmen vuoden yliopistokokemuksella vaihtoon lähtevälle organisaation kummallinen olomuoto saattaa aiheuttaa enemmänkin ihmetystä. Normaalistihan opiskelijaelämässä ensimmäistä vuotta lukuunottamatta yliopiston organisaatiosta ei tarvitse paljon välittää, kunhan tietää mitä kursseja on käymässä.

Tänään vaihdoin ruokalajin pakastepitsasta paikallisiin uppopaistettuihin uuniperunoihin ja Cordon Bleuhun. Uunissa nekin valmistuivat.

Nyt on sitten myös italialainen veronumero laskettu. Suoraan sanottuna tuo sivusto jolla se lasketaan vaikutti sen verran huijaussivustolta, että piti kerätä rohkeutta tietojen syöttämiseen sinne, katsokaa vaikka itse 😀 http://www.codicefiscale.com/
Toisaalta italialaiset kyllä muutenkin tuppaavat käyttämään aika paljon värejä ja efektejä kaikessa internet-kommunikoinnissaan. Kait se sitten on vastine käsieleille tj..

Italialaiset näköjään rakastaa passikuvia. Noita oli kolme matkassa kun saavuin maahan, ja kaikki menivät erinäisiin kortteihin sun muihin… Tänään sitten kävin valokuvausautomaatissa ottamassa lisää kuvia, noita automaattejakin on ihan joka paikassa, enkä ihmettele jos passikuvia palaa näin paljon eri paikkoihin. 😀 Tähän mennessä pari meni ilmeisesti kirjastokorttia ja jotain muita yliopiston juttuja varten jotka saan ensi viikolla, yksi paikallisliikennekorttia varten ja yksi Erasmus Student Network-korttia varten.

Päivän paras sivublokkaus tuolta proxylta:
You have tried to access a web page which is in violation of your internet usage policy.
URL: http://www.privatetunnel.com/
Category: Proxy Avoidance

Ilmeeni kun italialainen Internet-”yhteys”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s