4.10.2012 – Kielikoe ja opiskelijalippu metroon

Paikallinen duomiogirggo tai kuten paikalliset sanovat Duomo

Niin tosiaan, siitä huolimatta, että latasin Lombardian maakunnan kartat N82-puhelimen Ovi Kartat-navigaattoriin niin eipä se paljoa auttanut. Tuo kirottu karttasovellus kun kaatuu käytännössä aina. Kertaakaan en ole onnistunut täällä sen avulla navigoimaan ilman kaatumista, joten paperikartan varassa mennään. Itse asiassa Nokian navigaattori on tainnut pettää minut joka kerta tien päällä kun olen lähtenyt Jyväskylää kauemmas. Joskus aiemmin kun se ei ollut tuo kirottu Ovi Kartat se ei sentään kaatuillut, mutta havahduin joskus reissussa siihen, että aiempi navigointipalvelu olikin sim-korttiin lukittu, joten se ei suostunutkaan toimimaan kun sim-kortti oli puhelimessa vaihtunut. Muuten hyvä, mutta ostin puhelimen kyllä navigaattorisoftan kanssa, eikä tuo sim-korttiin lukittautuminen kyllä millään tapaa liittynyt niihin mainospuheisiin… Piti sitten päivittää Ovi Kartoiksi että suostui taas ”toimimaan” eli kaatumaan aina softan käynnistäessä. Seuraavaksi ostan Androidin, kunhan siinä on kunnon näppäimistö eikä vain kosketusnäyttöä, Googlen kartoilla on ainakin tapana toimia. Eipä sillä, että voisin noita navigaattorin karttoja tai softia edes päivitellä, koska Nokia Suite ei pääse internettiin tän näiden proxyhässäkän läpi.

Tänään kävin italian kielikokeessa italiankurssia varten. En vastannut yhteenkään kysymykseen, mutta oman nimeni osasin kirjoittaa, kai. Lisäksi kävin viemässä anomuksen opiskelijakortista paikallisliikenteeseen. Ilmeisesti 20. päivä pitäisi olla valmista. Harmi että virkailija ei puhunut englantia enkä minä italiaa, niin kommunikointi oli vähän vajanaista 😀 Onneksi sentään aiempi virkailija joka antoi minulle anomuksen täytettäväksi osasi englantia. En nyt haukkuisi paperinpyörittelyä lukuunottamatta italialaista byrokratiaa kuitenkaan aivan lyttyyn, sillä toimistossa homma toimi siten, että ensin portieeri kysyi mitä asiaa toimistoon on ja antoi lomakkeet täyteltäväksi, sekä jonotusnumeron. Omaa vuoroa odotellessa sitten ehti täytellä lomakkeet ja pääsi jättämään ne tiskille. Toisaalta se hieman ihmetytti, että yhteen kaksipuoliseen a4-paperiin italialaiset saavat mahtumaan 4 eri kohtaa nimikirjoituksille…

Aina kaupassa käydessä pelottaa, että tulisi ostettua lähdevettä eikä kivennäisvettä, mutta aina tähän mennessä olen kivennäisvesipullon saanut. Ehkä italialaiset eivät juo lähdevettä, tai ainakin kivennäisvesivalikoima on dominoivampi kaupan hyllyissä? Juon toki myös hanavettä, aluksi toki join vähän vähemmän ja varmistelin että vatsa tykkää varmasti italialaisista putkistobakteereista. Paikallinen vesi maistuu vähän hassulle, mutta on muuten kivaa. Se tosin alkaa pullossa seistessään maistua nopeammin pahalle kuin Jyväskylän raikas tekopohjavesi.  Toisaalta halvimmillaan tuota kuplivaa kivennäisvettä saa alle 20c pullo, joten ei senkään ostaminen taloutta kaada, selän se ehkä katkaisee jos noita hirveästi roudailee.

Jee, tänään oon oppinut paljon italiaa. Cipolla on sipuli. Sen opin kun kävin tilaamassa grilliltä salamellan tjsp. Se oli sämpylä jonka välissä oli pihvi ja lisäksi sain valita väliin jotain kasvista, valitsin cipollaa. Lisäksi kaupassa yksi herra halusi ohitseni, ja sanoi ekskusii, oletan, että se on italiaksi excuse me. Okei, nyt kun sanakirjaa selasin niin ilmeisesti hän sanoi mi scusi. No joo, kaksi sanaa ei ehkä ole hirveästi, mutta on se varmaan enemmän ku mitä oon aiempina päivinä oppinu!

Päärautatieaseman yksi aula on varsin iso – kuten asemakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s